Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ekspress fiskesuppe

Denne oppskriften egner seg godt på tur, og er en favoritt blant barna. Alt klargjøres på forhånd, og både sei, torsk og hyse egner seg i suppen.

Framgangsmåte

  • Skjær fisken i terninger på ca. 2 cm.
  • Vask og rens grønnsakene.
  • Riv potet, sellerirot og gulrot på den groveste på et rivjern.
  • Skjær purre i tynne ringer.
  • Varm margarinen i en kjele, og surr potet, sellerirot, karri, kajennepepper og gurkemeie i noen minutter.
  • Tilsett vann og buljongterning, la suppen koke opp og koke i 5 minutter.
  • Rør kraftig i suppen så poteten går i stykker, da blir suppen tykkere.
  • Tilsett fisk, gulrot og purre, og gi suppen et nytt oppkok.
  • Ha i matfløte, varm opp og smak til med krydder og litt salt.

Server straks.

Tips: Denne oppskriften er uten egg, skalldyr og nøtter. Les innholdsdeklarasjonen på buljongterningen nøye og velg en uten gluten, da er oppskriften også glutenfri.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner (familie):
400 g seifilet, uten skinn og bein
1 stk potet, melet type
1 skive sellerirot
1 stk gulrot
¼ stk purre
1 ss margarin, flytende
1 ts karri
¼ ts kajennepepper
½ ts gurkemeie
9 dl vann
1 terning fiskebuljong
1 dl matfløte
salt