Skip to main content

Ekspress fiskesuppe

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Denne oppskriften egner seg godt på tur, og er en favoritt blant barna. Alt klargjøres på forhånd, og både sei, torsk og hyse egner seg i suppen.

20 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

400 g seifilet, uten skinn og bein
1 stk potet, melet type
1 skive sellerirot
1 stk gulrot
¼ stk purre
1 ss margarin, flytende
1 ts karri
¼ ts kajennepepper
½ ts gurkemeie
9 dl vann
1,5 terning fiskebuljong
1 dl matfløte

Framgangsmåte

  1. Skjær fisken i terninger på ca. 2 cm.
  2. Vask og rens grønnsakene.
  3. Riv potet, sellerirot og gulrot på den groveste på et rivjern.
  4. Skjær purre i tynne ringer.
  5. Varm margarinen i en kjele, og surr potet, sellerirot, karri, kajennepepper og gurkemeie i noen minutter.
  6. Tilsett vann og buljongterning, la suppen koke opp og koke i 5 minutter.
  7. Rør kraftig i suppen så poteten går i stykker, da blir suppen tykkere.
  8. Tilsett fisk, gulrot og purre, og gi suppen et nytt oppkok.
  9. Ha i matfløte, varm opp og smak til med krydder og litt salt.

Server straks.

Tips: Denne oppskriften er uten egg, skalldyr og nøtter. Les innholdsdeklarasjonen på buljongterningen nøye og velg en uten gluten, da er oppskriften også glutenfri.