Foto: Studio Dreyer-Hensley

Eksotisk wok med reker

Wok er spennende, fordi den kan tilsettes det man liker best. Her har vi gitt woken et eksotisk preg med ingefær, sesamfrø og en deilig dressing.

Framgangsmåte:

  • Vask og skrell gulrot og skjær i meget tynne staver, eventuelt riv på det groveste på et rivjern.
  • Vask, rens og skjær rødkål i meget tynne strimler.
  • Vask og rens vårløk, del i tynne ringer.
  • Skrell og riv ingefær.
  • Del agurk i små terninger.
  • Kok risnudler etter anvisning på pakken, klipp i mindre biter etter et raskt oppkok.
  • Press saften av lime og bland sammen med de andre ingrediensene til dressingen.
  • Wok grønnsakene raskt. Start med gulrot, tilsett rødkål og til slutt vårløk og ingefær.
  • Tilsett kokte nudler og bland godt sammen med grønnsakene. Hell dressingen over.
  • Ha i reker og agurk, bland alt lett sammen og dryss over sesamfrø.

Server woken straks, rykende varm.

Tips: Rist gjerne sesamfrøene i en tørr stekepanne, da blir de mer smaksrike. 300 g rensede reker tilsvarer nesten et kilo reker med skall.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner:
300 g rensede reker
2 stk gulrot
¼ stk rødkål
2 stk vårløk
1 ss ingefær, revet
13 stk agurk
4 porsjoner risnudler
2 ss sesamfrø
olje til steking

Dressing
4 ss soyasaus
2 ss sweet chilisaus
1 ss sesamolje
3 ss vann
½ lime