Skip to main content

Dampede blåskjell med hvitløk og chili

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Dampede blåskjell er godt, og med hvitløk og chili blir det enda bedre. I denne oppskriften er de dampet i eplejuice og lime, så her er det mange smaker.

20 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

1 kg blåskjell
2 stk sjalottløk
3 fedd hvitløk
1 kvist persille, frisk
1 stk chili, rød
2 ss olje
½ stk lime
2 dl eplejuice

Tilbehør
brød

Framgangsmåte

  1. Vask og rens sjalottløk, hvitløk, persille og chili.
  2. Finhakk sjalottløk, hvitløk og persille, og skjær chili i tynne skiver.
  3. Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.
  4. Kast skjell som ikke lukker seg.
  5. Surr sjalottløk, hvitløk og chili i olje i en kasserolle til løken er myk, men ikke brun.
  6. Tilsett blåskjellene, legg på lokk og la alt dampe i 4 minutter.
  7. Når skjellene har åpnet seg, har du i hakket persille, saften av lime og eplejuice, og gir det hele et oppkok.

Server blåskjellene med brød ved siden av.

Allergener: Skalldyr, gluten (hvete, evt. andre konsorter).