Foto: Studio Dreyer-Hensley

Dampede blåskjell med hvitløk og chili

Dampede blåskjell er godt, og med hvitløk og chili blir det enda bedre. I denne oppskriften er de dampet i eplejuice og lime, så her er det mange smaker.

Framgangsmåte

  • Vask og rens sjalottløk, hvitløk, persille og chili.
  • Finhakk sjalottløk, hvitløk og persille, og skjær chili i tynne skiver.
  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.
  • Kast skjell som ikke lukker seg.
  • Surr sjalottløk, hvitløk og chili i olje i en kasserolle til løken er myk, men ikke brun.
  • Tilsett blåskjellene, legg på lokk og la alt dampe i 4 minutter.
  • Når skjellene har åpnet seg, har du i hakket persille, saften av lime og eplejuice, og gir det hele et oppkok.

Server blåskjellene med brød ved siden av.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner (familie):
1 kg blåskjell
2 stk sjalottløk
3 fedd hvitløk
1 kvist persille, frisk
1 stk chili, rød
2 ss olje
½ stk lime
2 dl eplejuice

Tilbehør
brød