Foto: Simen G. Fangel

Borgheim skoles laksesalat med nudler

Denne deilige laksesalaten er Borgheim skoles egen fiskefavoritt. Den gikk til topps blant ungdomsskolenes bidrag til Fiskesprells oppskriftskonkurranse. 

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 275 °C.
  • Skjær laksen i terninger på 3 cm, og dryss med litt salt og pepper.
  • Kok risnudler som anvist på pakken.
  • Fjern frøene fra chilien og finhakk den.
  • Vask, rens og skjær purre i tynne ringer.
  • Skjær mango, avokado, vannmelon, rødløk og cherrytomater i terninger.
  • Vask og del opp salaten, og bland med mango, avokado, vannmelon, rødløk og tomater.
  • Stek laksen i olje, når laksen er lyserosa er den ferdig. Ta laksen ut av stekepannen.
  • Chili og purreløk surres i 1-2 minutter på middels varme.
  • Legg laksen tilbake i stekepannene sammen med chili og purre, og press saften av lime over laksen.
  • Bland sammen fisk, chili, purre, risnudler og salat.
  • Dryss over kidneybønner og fetaost.

Nanbrød

  • Varm opp melken til 37 °C.
  • Bland gjær og sukker ut i melken.
  • Tilsett salt, bakepulver, olje, yoghurt, hvetemel og garam masala i gjærblandingen.
  • Elt deigen smidig og sett den til heving i ca. 30 minutter.
  • Kjevl ut deigen. Størrelse og fasong bestemmer du selv.
  • Stek nanbrød i stekeovnen i ca. 5 minutter.

Server med nystekte nanbrød.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner (familie):
600 g laksefilet, uten skinn og bein
100 g risnudler
½ stk rød chili
1 stk purre
1 stk mango
1 stk avokado
¼ stk vannmelon
1 stk rødløk
1 pakke cherrytomat
1 pakke salat
½ stk lime
290 g kidneybønner, hermetiske
1 pakke fetaost
salt og pepper
olje

Nanbrød
1 dl melk
¼ pakke gjær
1 ss sukker
½ ts salt
1 ts bakepulver
2 ss olje
1,5 dl yoghurt, naturell
5 dl hvetemel
2 ts garam masala