Skip to main content

Borgheim skoles laksesalat med nudler

Foto: Simen G. Fangel

Denne deilige laksesalaten er Borgheim skoles egen fiskefavoritt. Den gikk til topps blant ungdomsskolenes bidrag til Fiskesprells oppskriftskonkurranse. 

20-40 min
Enkel
Foto: Simen G. Fangel

Ingredienser

600 g laksefilet, uten skinn og bein
100 g risnudler
½ stk rød chili
1 stk purre
1 stk mango
1 stk avokado
¼ stk vannmelon
1 stk rødløk
1 pakke cherrytomat
1 pakke salat
½ stk lime
290 g kidneybønner, hermetiske
1 pakke fetaost
salt og pepper
olje

Nanbrød
1 dl melk
¼ pakke gjær
1 ss sukker
½ ts salt
1 ts bakepulver
2 ss olje
1,5 dl yoghurt, naturell
5 dl hvetemel
2 ts garam masala

Framgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 275 °C.
  2. Skjær laksen i terninger på 3 cm, og dryss med litt salt og pepper.
  3. Kok risnudler som anvist på pakken.
  4. Fjern frøene fra chilien og finhakk den.
  5. Vask, rens og skjær purre i tynne ringer.
  6. Skjær mango, avokado, vannmelon, rødløk og cherrytomater i terninger.
  7. Vask og del opp salaten, og bland med mango, avokado, vannmelon, rødløk og tomater.
  8. Stek laksen i olje, når laksen er lyserosa er den ferdig. Ta laksen ut av stekepannen.
  9. Chili og purreløk surres i 1-2 minutter på middels varme.
  10. Legg laksen tilbake i stekepannene sammen med chili og purre, og press saften av lime over laksen.
  11. Bland sammen fisk, chili, purre, risnudler og salat.
  12. Dryss over kidneybønner og fetaost.

Nanbrød

  1. Varm opp melken til 37 °C.
  2. Bland gjær og sukker ut i melken.
  3. Tilsett salt, bakepulver, olje, yoghurt, hvetemel og garam masala i gjærblandingen.
  4. Elt deigen smidig og sett den til heving i ca. 30 minutter.
  5. Kjevl ut deigen. Størrelse og fasong bestemmer du selv.
  6. Stek nanbrød i stekeovnen i ca. 5 minutter.

Server med nystekte nanbrød.

Allergener: Fisk, melk, gluten (hvete). *garam masala kan inneholde sennepsfrø