Skip to main content

Berg skoles fisk i ris

Foto: Simen G. Fangel

Fisk i ris er en spennende oppskrift med laks, ris og masse deilige grønnsaker. Dette er Berg skoles bidrag til Kokkesprell 2017.

20 min
Enkel
Foto: Simen G. Fangel

Ingredienser

500 g laksefilet
3 dl ris
½ stk brokkoli
3 stk gulrot
2 ss olje
2 dl erter, fryst
3 stk egg
0,5 dl soyasaus
½ ts pepper
1 ts hvitløkskrydder

Framgangsmåte

  1. Kok risen etter anvisning på pakken, la den kjøle seg mens du ordner det andre.
  2. Del laksen i små terninger, legg laksen i en bolle og dekk med plastfolie. Sett i kjøleskap.
  3. Del brokkoli i små buketter og gulrøtter i små terninger.
  4. Stek brokkoli og gulrøtter til de er myke i litt olje. Ha i erter og ris, stek dette litt.
  5. Visp eggene lett sammen. Tilsett egg etter at risen er gyllen, og til slutt fisken. Hell over soyasaus og krydder.
  6. Ta lokk på stekepanna, ikke rør så mye, lokket må ligge der i 5-10 min.

Bland lett sammen og server.