Wok med uer og risnudler
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Wok med uer og risnudler

Med risnudler, hvitløk, ingefær og curry paste får denne woken en asiatisk smak. Om du ønsker ekstra grønnsaker kan de finsnittes og stekes sammen med fisken.

Framgangsmåte

  • Kok risnudlene etter anvisningen på pakken.
  • Skjær fisken i biter, 3 cm store og dryss over salt.
  • Vask og rens vårløk, og skjær i biter på 3 cm.
  • Rens og finhakk hvitløk.
  • Vask, rens og riv ingefær.
  • Varm olje i en wokpanne og tilsett fisk, hvitløk og ingefær. Surr fisken ca. 1 minutt på hver side.
  • Ha i curry paste, soyasaus, fiskebuljong og vann. Kok opp.
  • Tilsett deretter kokte nudler og vårløk, og la det småkoke et par minutter.

Server woken med friske korianderblader drysset over.

Tips: Retten kan lages i en vanlig stekepanne med litt høy kant eller en gryte i stedet for wokpanne.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner:
600 g uerfilet, uten skinn og bein
150 g risnudler
1 ts salt
3 stk vårløk
1 fedd hvitløk
2 cm ingefær, frisk
2 ss olje
2 ts red curry paste
3 ss soyasaus
½ terning fiskebuljong
2,5 dl vann
2 kvister koriander, frisk