Thaikrydrede laksekaker
Foto: Synøve Dreyer

Thaikrydrede laksekaker

Disse fiskekakene har en ekotisk smak av ingefær, koriander og lime. Hvis du lager en større porsjon, får du mange spennende og raske hverdagsmiddager.

Framgangsmåte

  • Finhakk laksen.
  • Vask og skrell potet, og skjær i små terninger.
  • Kok potet møre i usaltet vann og hell av kokevannet.
  • Rens og finhakk vårløk.
  • Rens og riv ingefær på et råkostjern.
  • Rens og finhakk frisk koriander.
  • Bland laks, potet, vårløk, ingefær, koriander, egg og limesaft.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Form en prøvekake, stek den og smak om den er passelig krydret.
  • Form farsen til små kaker og stek dem i flytende margarin, 2-3 minutter på hver side.

Byggrisotto

  • Kok byggris etter anvisning på pakken.
  • Press saften av sitron.
  • Vask, rens og finhakk paprika.
  • Finhakk frisk koriander.
  • Rør sitronsaft, paprika, koriander og olivenolje inn i byggrisen.
  • Smak til med salt.

Server laksekakene med byggrisotto ved siden av.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner:
500 g laksefilet, uten skinn og bein
1 stk potet
2 stk vårløk
2 cm ingefær, frisk
2 kvister koriander, frisk
2 stk egg
2 ts limesaft
½ ts salt
½ ts pepper
2 ss margarin, flytende

Byggrisotto
4 pors byggris
½ stk sitron
½ stk paprika, rød
1 kvist koriander, frisk
1 ss olivenolje
½ ts salt