Teriyakimarinert makrell
Foto: Astrid Hals

Teriyakimarinert makrell

Mariner makrellen i teriyakimarinade før du legger den på grillen for en eksotisk smak. Jasminris som tilbehør gir også denne tradisjonelle råvaren fra havet et asiatisk preg.

Framgangsmåte

  • Vask, rens og finhakk hvitløk, sitrongress og ingefær.
  • Bland soyasaus, vann og sukker i en kasserolle.
  • Tilsett hvitløk, sitrongress og ingefær, og la marinaden koke i 5 minutter.
  • Avkjøl marinaden.
  • La makrellfiletene ligge i marinaden i 10 minutter.
  • Ta makrellfiletene ut av marinaden, tørk av og pensle dem flere ganger med olje.
  • Legg makrellfiletene på grillen og grill dem et par minutter på hver side.

Server makrellfiletene nystekte med kokt ris og salat, og med resten av marinaden ved siden av.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner:
8 stk makrellfilet
2 ss olje

Marinade
1 fedd hvitløk
1 stk sitrongress
2 cm ingefær, frisk
1,5 dl soyasaus
1 dl vann
0,5 dl sukker

Tilbehør
ris
salat
tomat