Taco med laks
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Taco med laks

Prøv denne oppskriften på taco med laks neste gang dere skal lage et varmt måltid til barna – den blir fort en favoritt. Oppskriften passer til 10 eller 30 barn på SFO.

Framgangsmåte

  • Fjern skinn og bein fra laksefileten hvis nødvendig, og del den i terninger på ca. 2x2 centimeter. Fordel terningene på stekebrett med bakepapir.
  • Bland olje, krydder og limesaft. Pensle laksetreningene med krydderblandingen.
  • Stek i ovn ved 180 °C i 8–10 minutter til fisken er gjennomstekt.
  • Varm tacotubs/trays etter anvisning på pakken.
  • Fyll tubs/trays med salatblanding og fordel lakseterninger over. Topp med ost, 1 ss kesam og 1 ts tacosaus.

Server straks.

Ingredienser

Velg størrelse
  • x 10
  • x 30

For 10 barneporsjoner:
700 g laksefilet
4 ss olivenolje
3 ts spisskummen, malt
3 ts paprikapulver
½ ts kajennepepper
2 ts oregano
½ ts salt
½ stk lime

Tilbehør
10 stk tacotubs
500 g salat, blandet
2 dl ost, revet
0,5 dl kesam
0,5 dl tacosaus

For 30 barneporsjoner:
2,1 kg laksefilet
1,2 dl olivenolje
3 ss spisskummen, malt
3 ss paprikapulver
1 ½ ts kajennepepper
2 ss oregano
1 ½ ts salt
1 ½ stk lime


Tilbehør

30 stk tacotubs
1,5 kg salat, blandet
6 dl ost, revet
4,5 dl kesam
3 dl tacosaus