Foto: Patrick Sagen

Sverresborg skoles innbakt laks med mangosalsa

Elevene ved Sverresborg skole laget denne oppskriften på deilig innbakt laks med mangosalsa som bidrag til Kokkesprell 2017.

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Krydre laksen med salt og pepper.
  • Finhakk sjalottløk og hvitløk. Varm smør i en stekepanne, ha i løk og hvitløk. Surr til løken er gjennomsiktig.
  • Skru opp til høy varme og tilsett eplejuice. La væsken koke ut i ca. 5 minutter, tilsett kremost og kok i 1 minutt.
  • Til slutt tilsettes spinat, griljermel og parmesan. Surr til spinat mykner.
  • Brett ut butterdeigen på en lett melet benk og rull ut 2 ark. Klipp arkene i to, til du står igjen med 4 ark på ca. 35x25 cm.
  • Legg de krydrede filetene på hvert sitt butterdeig-ark, la det være omtrent 5 cm rundt kantene.
  • Fordel spinatblandingen i 4 like deler, og spre den jevnt på toppen av de 4 laksefiletene.
  • Pensle butterdeigen med egg. Brett de lengste sidene over først, pensle og brett de korte sidene inn.
  • Legg bakepapir på en stekeplate og legg filetene med bretten ned.
  • Skjær kryss på toppen av butterdeigen og pensle med egg.
  • Stekes i 15-20 minutter eller til deigen er gyllenbrun.

Eple- og mangosalsa

  • Del eple og mango i små terninger. Ta ut frøene og finhakk chili. Bland sammen alle ingrediensene til salsaen.

Server den innbakte fisken med mango- og eplesalsa dandert fint rundt.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner:
500 g laksefilet
1 ts salt
½ ts pepper
1 stk sjalottløk
2 fedd hvitløk
2 ss smør
0,5 dl eplejuice
85 g kremost, naturell
140 g babyspinat
2 ss griljermel
0,5 dl parmesan, revet
1 pakke butterdeig
1 stk egg

Eple- og mangosalsa
1 stk eple, grønt
1 stk mango
1 stk chili, rød
0,5 dl fiskesaus
1 dl vann, kaldt
1 ss honning
2 ss koriander, frisk