Foto: Marius Fiskum

Svensedammen skoles club sandwich med panert torsk

Club sandwich er en klassiker, her servert med hjemmelaget aïoli. Denne oppskriften var elevene fra Svensedammen skole sitt bidrag til #kokkesprell2016.

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 225 °C.
  • Ha hvetemel, salt og pepper i en skål, pisket egg i en annen skål og pankomel i en tredje skål.
  • Skjær torsken i 4 biter og dypp først i melblandingen, så i egg og til slutt i pankomel.
  • Stek torskebitene i en stekepanne i 2-3 minutter på hver side og la hvile.
  • Skjær baconskivene i to og stek i en stekepanne.
  • Vask og rens salat og tomat, og skjær tomat og agurk i skiver.
  • Rist loffen eller stek på rist på lav varme i stekeovnen til de blir gyllen og sprø.

Potetbåter

  • Vask potetene godt og skjær i båter.
  • Ha potetbåtene i en langpanne, pensle med olje og dryss med salt og persille.
  • Stek i stekeovnen i 20-30 minutter. Bruk gjerne varmluft de siste 5 minuttene, så får potetene en sprø og gyllen skorpe.

Aïoli

  • Pisk egg i en blender.
  • Rens og skjær hvitløk i biter, og ha i blenderen sammen med egg.
  • Tilsett litt og litt olje mens blenderen går, til konsistensen er som majones.
  • Ha i hvitvinseddik og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  • Smør aïoli på loffskivene og legg lagvis med torsk, bacon, salat, tomat, agurk og ost. Ha en skive loff underst, i midten og på toppen av sandwichen.
  • Stikk gjerne et grillspyd gjennom for å holde alt på plass. Del sandwichene i to på skrå.

Server med potetbåter, aïoli og salat ved siden av.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner:
600 g torskefilet, uten skinn og bein
3 ss hvetemel
½ ts salt
¼ ts pepper
2 stk egg
2 dl pankomel
1 pakke bacon
4 blader salat
1 stk tomat
¼ stk agurk
6 skiver loff
olje

Potetbåter
5 stk potet
2 ss olje
½ ts salt
1 ss persille, frisk

Aïoli
1 stk egg
4 fedd hvitløk
5 dl solsikkeolje
1 ss hvitvinseddik
1 ts salt
pepper
sitronsaft