sushiris
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Sushiris

Risen er hemmeligheten med sushi og er smaksatt med en lett syrlig marinade av sukker, salt og riseddik. Denne oppskriften gir ris til ca. 15 biter sushi per porsjon.

Framgangsmåte

  • Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.
  • Avkjøl marinaden før bruk.
  • Skyll risen godt i kaldt vann 3-4 ganger, og sil godt av ved siste skylling.
  • Tilsett ris og vann i en kasserolle, ha på lokk og la koke på lav varme i 15 minutter. Ta kasserollen til siden, og la risen trekke i 10 minutter.
  • Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.
  • Avkjøl risen i romtemperatur, og dekk deretter til med et fuktig kjøkkenhåndkle for å forhindre at risen tørker.

Tips: Marinade til sushiris kan også kjøpes ferdig og kalles sushi seasoning eller sushi-su.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner:
5 dl sushiris
2 ss sukker
2 ts salt
0,8 dl riseddik
8 dl vann