Skattkiste
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Skattkiste

Dette er en oppskrift som kan tilberedes både i stekeovnen, på grill eller på bål. Alle kan lage sin pakke selv, så de får den akkurat slik de vil.

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær fisken i ca. 2 cm store terninger.
  • Vask og rens gulrot, brokkoli og sukkererter, og skjær dem i tynne skiver eller tynne strimler.
  • Del cherrytomatene i to.
  • Pensle aluminiumsfolie med olje.
  • Legg et utvalg av grønnsaker på folien.
  • Legg fisketerninger over grønnsakene og dryss på salt og pepper.
  • Brett sammen folien og legg pakkene på et stekebrett.
  • Stek pakkene midt i stekeovnen i 8-10 minutter.
  • Åpne og sjekk at fisken er klar.

Ha gjerne litt rømme eller ferdig saus og noen dråper presset sitron oppi folien før steking eller ved servering.

Tips: Denne retten kan også brukes som turmat og stekes på grill eller bål.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner:
200 g steinbitfilet, uten skinn og bein
200 g laksefilet, uten skinn og bein
200 g seifilet, uten skinn og bein
1 stk gulrot
¼ stk brokkoli
12 stk sukkererter
12 stk cherrytomat
1 ss olje
1 ts salt
½ ts pepper
4 ark aluminiumsfolie

Tilbehør
lettrømme
sitron