Seiburger med tomatsalsa og ris
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Seiburger med tomatsalsa og ris

En burger må nødvendigvis ikke serveres i brød, og det viser denne oppskriften. Her er seiburger servert med en hjemmelaget tomatsalsa og kokt ris.

Framgangsmåte

  • Del fiskefileten i biter og ha bitene i en foodprosessor.
  • Tilsett salt og kjør maskinen til deigen er jevn og seig – det tar bare noen sekunder.
  • Tilsett iskald melk i en jevn strøm mens maskinen går.
  • Ha i potetmel og pepper, og eventuelt annet krydder eller smakstilsetninger.
  • Form en liten prøvekake, stek den og smak om den er passelig krydret.
  • Form flate kaker og stek dem i flytende margarin, 2-3 minutter på hver side.

Tomatsalsa

  • Vask, rens og finhakk løk og hvitløk, chili og koriander.
  • Sil kraften av de hermetiske tomatene.
  • Surr finhakket løk og hvitløk i olje på svak varme.
  • Tilsett chili og tomat, og la det hele koke 3-4 minutter.
  • Smak til med salt, pepper og sukker.
  • Rør inn finhakket koriander.

Server nystekte seiburgere med tomatsalsa og ris ved siden av.

Tips: Denne oppskriften kan du variere med filet av sei, laks, sild eller makrell, ett eller to fiskeslag i blanding.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner:
500 g seifilet, uten skinn og bein
1,5 ts salt
1,5 dl melk
1 ss potetmel
½ ts pepper
2 ss margarin, flytende

Tomatsalsa
1 stk løk
1 fedd hvitløk
1 stk chili, rød
1 kvist koriander, frisk
200 g hermetiske tomater, grovhakkede
2 ss olje
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ts sukker

Tilbehør
4 porsjoner ris