Sashimi med soyadressing
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Sashimi med soyadressing

Det enkle er ofte det beste og det ser du i denne oppskriften. Her skjærer du rå laks i skiver og serverer den med en hjemmelaget soyadressing ved siden av.

Framgangsmåte

  • Skjær laksen i tynne skiver.

Dressing

  • Finhakk hvitløk, ingefær, chili og koriander.
  • Press saften av lime, og ha i en skål sammen med soyasaus og sesamolje.
  • Bland hvitløk, ingefær, chili og koriander i sausen.

Server sashimiskivene med soyadressingen i en skål ved siden av.

Tips: Denne soyadressingen kan gjerne brukes som tilbehør til nigiri sushi og maki sushi.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner:
250 g laksefilet, uten skinn og bein

Dressing
1 fedd hvitløk
2 cm ingefær, frisk
¼ stk chili, rød
1 kvist koriander, frisk
1 stk lime
1 dl soyasaus
1 ts sesamolje