Rosa sildesalat
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Rosa sildesalat

Sildesalat er en gammel klassiker. I denne oppskriften er det tilsatt eple, rødbeter og potet. Oppskriften er tilpasset 10 barn i barnehage eller SFO.

Framgangsmåte

  • Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte.
  • Skrell og kok potet.
  • Tørk sildefiletene og skjær dem i terninger.
  • Skjær potet, eple og rødbete i terninger, og finhakk sylteagurk og løk.
  • Rør sammen lettmajones og lettrømme, smak til med eddik og litt sukker etter ønske.
  • Vend inn de øvrige ingrediensene forsiktig.

Sildesalaten er klar til servering, og er holdbar i kjøleskapet i ca. 1 uke.

Ingredienser

Velg størrelse
  • x 10
  • x 30

For 10 barneporsjoner:
5 stk kryddersildfilet
1 stk potet
½ stk eple
3 skiver syltet rødbete
5 skiver sylteagurk
½ stk løk
100 g lettmasjones
1 dl lettrømme
eplecidereddik
sukker

Tilbehør
brød, grovt

For 30 barneporsjoner:
15 stk kryddersildfilet
3 stk potet
1 ½ stk eple
9 skiver syltet rødbete
15 skiver sylteagurk
1 ½ stk løk
300 g lettmajones
3 dl lettrømme
eplecidereddik
sukker

Tilbehør
brød, grovt