Foto: Studio Dreyer-Hensley

Risotto med reker

Lag en smakfull risotto med reker, grønnsaker og karri neste gang du skal på tur med barna. Denne oppskriften er best om du har en gassbrenner eller et stormkjøkken.

Framgangsmåte

  • Vask, rens og skjær gulrot, stangselleri og løk i små biter på størrelse med ertene.
  • Rens og finhakk hvitløk.
  • Varm olje i en kjele, og surr løk, hvitløk og karri til løken er myk.
  • Tilsett risen og la den surre i noen minutter.
  • Knus buljongterning og bland ut i halvparten av vannet.
  • Hell buljongen over risen og gi det hele et oppkok under omrøring.
  • Tilsett gulrot, stangselleri og resten av vannet.
  • Legg på lokk og la risottoen småkoke til alt vannet er trukket inn i risen, ca. 15 minutter.
  • Vend inn ertene og rekene når risen er mør og alt vannet er borte.
  • Smak til med salt, pepper og eventuelt litt karri.

Server straks.

Tips: Denne oppskriften er uten melk, egg, nøtter og fisk. Les innholdsdeklarasjonen på buljongterningen nøye og velg en uten gluten, da blir oppskriften også glutenfri.

Ingredienser

Velg størrelse
  • x 4
  • x 10
  • x 30

For 4 porsjoner:
200 g reker, uten skall
2 stk gulrot
2 stilker selleri
½ stk løk
2 fedd hvitløk
2 ss olje
2 ts karri
4 dl ris
1 terning kyllingbuljong
5 dl vann
100 g erter, fryst
salt og pepper

For 10 barneporsjoner:
300 g reker, uten skall
3 stk gulrot
4 stilker selleri
1 stk løk
2 fedd hvitløk
2 ss olje
3 ts karri
6 dl ris
2 terninger kyllingbuljong
10-12 dl vann
2 dl erter, fryst
salt og pepper

For 30 barneporsjoner:
800 g reker, uten skall
9 stk gulrot
1 pakke selleri
3 stk løk
6 fedd hvitløk
6 ss olje
2 ss karri
1,8 l ris
6 terninger kyllingbuljong
3-3,5 l vann
6 dl erter, fryst
salt og pepper