Reker med kokos
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Reker med kokos

Reker passer godt i eksotiske retter. Denne oppskriften inneholder blant annet hvitløk, vårløk, chili og kokosmelk, en herlig blanding av smaker.

Framgangsmåte

  • Vask, rens og finhakk løk og hvitløk.
  • Vask, rens og skjær vårløk og chili i tynne ringer.
  • Surr løk i flytende margarin til den blir blank.
  • Ha i curry paste og bland godt.
  • Tilsett hvitløk, vårløk, chili og kokosmelk, og la det koke i 2–3 minutter.
  • Smak til med salt, saft av lime og pepper.
  • Tilsett rekene rett for servering og dryss over frisk koriander.

Server retten sammen med eggnudler.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner:
200 g reker, uten skall
2 stk løk
3 fedd hvitløk
2 stk vårløk
½ stk chili, rød
2 ss margarin, flytende
2 ts curry paste, rød
4 dl kokosmelk
½ ts salt
½ stk lime
¼ ts pepper
2 ss koriander, frisk

Tilbehør
eggnudler