Panert torsk med potetmos
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Panert torsk med potetmos

Dette er en oppskrift hvor hele familien kan bidra på kjøkkenet. Her kan for eksempel de minste barna hjelpe til med å panere fisken og mose potetene.

Framgangsmåte

  • Del torsken i like store stykker.
  • Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.
  • Pisk sammen egg i en annen vid skål.
  • Ha griljermelet i en tredje vid skål.
  • Vend torsken først i melblandingen, deretter i egg og til slutt i griljermelet.
  • Stek torsken i flytende margarin på varm stekepanne i ca. 4 minutter på hver side.

Potetmos

  • Vask og skrell potet, del dem i store terninger og kok dem i usaltet vann.
  • Hell fra kokevannet og damp potetene.
  • Mos dem med en potetmoser eller gaffel, tilsett flytende margarin og rør inn melk til konsistensen er som grøt.
  • Varm opp potetmosen.
  • Smak til med salt og pepper.

Tilbehør

  • Skjær agurk i tynne skiver – bruk gjerne ostehøvel.
  • Del sitron i båter.

Server den stekte torsken med potetmos, agurk, sitronbåter og litt lettrømme ved siden av.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner:
600 g torskefilet, uten skinn og bein
3 ss hvetemel
1 ts salt
¼ ts pepper
2 stk egg
2 dl griljermel
2 ss margarin, flytende

Potetmos
8 stk potet
2 ss margarin, flytende
2,5 dl melk
½ ts salt
¼ ts pepper

Tilbehør
½ stk agurk
1 stk sitron
1 dl lettrømme