Ovnsbakt torsk
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ovnsbakt torsk

Torsk med gode, norske grønnsaker i form er enkelt og godt. Prøv denne oppskriften med ris som tilbehør, til variasjon fra den kokte poteten.

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær torsken i serveringsstykker.
  • Vask, rens og skjær gulrot, selleri og purre i terninger.
  • Kok opp vann, ha i gulrot og kok i 4 minutter.
  • Ha i stangselleri og purre, og kok alt i 1 minutt.
  • Hell av vannet og legg grønnsakene over i en ildfast form smurt med flytende margarin.
  • Legg fiskestykkene over grønnsakene og dryss over salt, pepper og timian.

Saus

  • Varm opp flytende margarin i en kasserolle.
  • Rør inn hvetemel og spe med vann og matfløte, litt om gangen. Kok opp mellom hver gang du sper.
  • Knus buljongterning og ha den i sausen.
  • Bland godt og la sausen småkoke i 2-3 minutter.
  • Smak til med salt.
  • Hell sausen over fisken og strø osten på toppen.
  • Stek formen i stekeovnen i ca. 15 minutter.

Server ovnsbakt torsk med ris ved siden av.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner:
500 g torskefilet, uten skinn og bein
2 stk gulrot
2 stilker selleri
½ stk purre
1 ss margarin, flytende
1 ts salt
½ ts pepper
1 ts timian, tørket

Saus
2 ss margarin, flytende
3 ss hvetemel
2 dl vann
2 dl matfløte
½ terning fiskebuljong
1 ts salt
100 g revet ost

Tilbehør
ris