Nigiri sushi med laks
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Nigiri sushi med laks

Nigiri sushi er en liten oval risbolle dekket med en skive sjømat og et lite strøk wasabi. I denne oppskriften bruker du laks, japanernes nye favorittfisk på sushi.

Framgangsmåte

  • Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.
  • Avkjøl marinaden før bruk.
  • Kok ris slik framgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.
  • Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor fram med litt om gangen.
  • Avkjøl risen i romtemperatur.
  • Skjær først et jevnt stykke av laksefileten, deretter skjærer du fisken i 2-3 mm tynne skiver på skrå.
  • Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.
  • Ta ca. 1 ss sushiris og form forsiktig med en hånd til en avlang bit formet som et riskorn.
  • Stryk litt wasabi under en skive laks og legg denne over risen. Klem forsiktig langs sidene og på toppen slik at fisken og risen fester seg til hverandre.

Server sushibitene med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.

Tips: Bruker gjerne andre typer sjømat til nigiri sushi, for eksempel kamskjell og kveite.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner:
400 g laksefilet, uten skinn og bein
1,5 ss sukker
1 ts salt
0,5 dl riseddik
8 dl sushiris
2 ts wasabi

Tilbehør
soyasaus, lys
wasabi
ingefær, syltet