Makrell i tomat
Foto: Astrid Hals

Makrell i tomat

Er en av dine lunsjfavoritter makrell i tomat på skiva? Prøv deg på en hjemmelaget variant. Denne kan du også servere som en enkel middag med nykokte poteter og salat ved siden av.

Framgangsmåte

  • Vend makrellfiletene i en blanding av sammalt hvetemel, salt og pepper.
  • Stek dem i olje til de er delikat brune og gjennomstekte, ca. 2 minutter på hver side.

Tomatlake

  • Rør sammen eplecidereddik, hakkede tomater, sukker, salt og pepper til laken.
  • Rør til sukkeret er oppløst.
  • Legg makrellfiletene i et dypt fat og hell tomatlaken over.
  • La makrellen trekke i kjøleskap til neste dag.

Bruk makrell i tomat som pålegg på brød eller med nykokte poteter og salat.

Tips: Du kan gi tomatlaken en annen smak ved å bruke hakkede tomater med basilikum eller chili.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner:
4 stk makrellfilet
4 ss hvetemel sammalt, fint
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss olje
Tomatlake
0,5 dl eplecidereddik
2 dl hermetiske tomater, grovhakkede
0,5 dl sukker
½ ts salt
¼ ts pepper

Tilbehør
brød
potet
salat