Lysheim skoles fiskenuggets med rotfrukter
Foto: Patrick Sagen

Lysheim skoles fiskenuggets med rotfrukter

Gjør laksen sprø og god slik som Lysheim skole har gjort i denne oppskriften. Serveres med deilige rotfrukter og guacamole.

Framgangsmåte

  • Finn frem alle ingredienser.
  • Skjær fisken i terninger eller ønsket form, og dryss på salt og hvit pepper.
  • Vend først lakseterningene i lett sammenvispet egg og deretter i sesamfrø.
  • Varm opp en stekepanne med litt olje, og stek lakseterningene 4-5 minutter. Vend dem underveis, slik at de blir stekt på alle kanter.
  • Tre dem på spyd og server med rotgrønnsaker og guacamole.

Stekte rotfrukter

  • Finn frem alle ingredienser.
  • Sett ovnen på 225 °C.
  • Skrell rotfruktene og skjær dem i staver.
  • Fordel dem på et stekebrett, og ringle over litt rapsolje.
  • Dryss på salt og pepper.
  • Sett dem inn i ovnen i ca. 25 minutter.
  • Dryss på frisk timian rett før servering.

Guacamole

  • Finn frem alle ingrediensene.
  • Del avokadoen i to, og fjern steinen og skallet.
  • Mos avokadoen med en gaffel.
  • Finhakk hvitløk.
  • Bland sammen most avokado, hvitløk, limesaft og rømme.
  • Smak til med salt og pepper.

Serveres straks.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner:
500 g laksefilet
1 stk egg
1 dl sesamfrø
salt og hvit pepper
rapsolje
trespyd

Stekte rotfrukter
2 stk pastinakk
2 stk gulrot
4 stk potet
1 kvast timian, frisk
rapsolje
salt og pepper

Guacamole
1 stk avokado
½ stk lime
1 fedd hvitløk
2 ts rømme
salt og pepper