Laksetaco
Foto: Jim Hensley

Laksetaco

Taco er blitt en fredagstradisjon for flere, men hva med litt variasjon? Prøv laks i tacoen neste gang, det blir fort en ny favoritt.

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 125 °C eller temperaturen som står på pakken med tacotubs.
  • Skjær laksen i terninger.
  • Rens og finhakk løk.
  • Stek lakseterningene raskt i flytende margarin i en varm stekepanne sammen med halvparten av tacokrydderet. Legg laksen til side.
  • Surr løken blank sammen med resten av tacokrydderet.
  • Tilsett vann og tacosaus, og gi det hele et oppkok.
  • Legg laksen tilbake i stekepannen, legg på lokk og la laksen bli varm.
  • Varm tacotubs i stekeovnen rett før servering, slik det står på pakken.


Tilbehør

  • Vask og rens issalat, løk og paprika, og skjær dem i tynne strimler.
  • Vask og skjær agurk og tomat i biter.
  • Legg salat, grønnsaker og ost på fat eller i skåler til servering.

Fyll varme tacotubs med grønnsaker, ost og laks, og server med rømme og tacosaus.

Tips: Du kan variere ved å bruke tacoskjell eller tortillas.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner:
500 g laksefilet, uten skinn og bein
½ stk løk
2 ss margarin, flytende
7 ss tacokrydder
1 dl vann
1 glass tacosaus
8 stk tacotubs

Tilbehør
½ stk salat
½ stk løk
½ stk paprika
2 stk tomat
1 stk agurk
1 dl mais
100 g ost, revet
3 dl lettrømme
2 dl tacosaus