Kokt torsk med gulrotstuing og bacon
Foto: Astrid Hals

Kokt torsk med gulrotstuing og bacon

Denne oppskriften med torsk er en klassiker som aldri går av mote. Med gulrotstuing ved siden og knasende bacon på toppen er dette en tradisjonsrik rett for hele familien.

Framgangsmåte

  • Skjær fisken i serveringsstykker.
  • Kok opp vann med salt, legg i fisken og gi den et oppkok.
  • Skru ned varmen og la fisken trekke til den er akkurat gjennomkokt, ca. 10 minutter.
  • Stek bacon til det blir sprøtt, i skiver eller terninger.

Gulrotstuing

  • Vask, rens og skjær gulrot i terninger.
  • Kok dem knapt møre i lettsaltet vann, ca. 4 minutter.
  • Sil fra kokevannet.
  • Lag saus ved å varme flytende margarin i en kasserolle, rør inn hvetemel og spe med melk, litt om gangen.
  • Rør godt og kok opp mellom hver gang. La sausen småkoke 2-3 minutter.
  • Rør inn gulrotterningene og smak til med salt og muskat.

Server den nykokte torsken med bacon, gulrotstuing og kokte poteter.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner:
700 g torskefilet, uten skinn og bein
1 l vann
1 ss salt
100 g bacon

Gulrotstuing
5 stk gulrot
1 ss margarin, flytende
2 ss hvetemel
3 dl melk
½ ts salt
¼ ts pepper, hvit

Tilbehør
potet