Klippfisk med tomatsaus
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Klippfisk med tomatsaus

Bacalao lages vanligvis i gryte, men her serverer du kokt klippfisk med tomatsaus og poteter ved siden av. Denne oppskriften er en smakfull rett til enhver anledning.

Framgangsmåte

  • Skjær fisken i serveringsstykker.
  • Hell vannet i en gryte og tilsett buljongterning.
  • Rens og skjær hvitløk i små biter.
  • Tilsett hvitløk, sitronbåter, eplejuice og hel pepper i gryten.
  • Kok opp og la buljongen trekke i 10 minutter.
  • Legg fiskestykkene i buljongen, og la dem trekke i ca. 10 minutter.

Tomatsaus

  • Vask og skrell sjalottløk og hvitløk.
  • Vask og rens chili.
  • Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og soltørkede tomater.
  • Surr sjalottløk, hvitløk, chili, soltørkede tomater og tomatpuré i olivenolje i en kasserolle.
  • Fjern steinene i oliven, og grovhakk dem.
  • Finhakk gressløk.
  • Ha hakkede oliven og finhakket gressløk i kasserollen og tilsett hakkede tomater.
  • Kok opp og la sausen småkoke i noen minutter.
  • Smak til med honning, salt og pepper, og ha i cherrytomater rett før servering.

Server fisken med tomatsausen og kokte eller ovnsstekte poteter ved siden av.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner:
600 g klippfisk, utvannet og renset
1 l vann
1 terning fiskebuljong
2 fedd hvitløk
2 stk sitronbåter
1 dl eplejuice
½ ts pepper, hel

Tomatsaus
3 stk sjalottløk
2 fedd hvitløk
¼ stk chili, rød
5 stk tomat, soltørket
1 ts tomatpuré
2 ss olivenolje
12 stk oliven, grønn
4 stilker gressløk
400 g hermetiske tomater, grovhakkede
1 ts honning
½ ts salt
¼ ts pepper
12 stk cherrytomat

Tilbehør
potet