Hjemmelagde fiskepinner
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Hjemmelagde fiskepinner

Fiskepinner lager du enkelt selv, og sammen med potetmos og råkost smaker retten ekstra godt.

Framgangsmåte

  • Skjær torsken i ca. 2 cm brede strimler.
  • Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.
  • Pisk sammen egg og melk i en annen skål.
  • Ha griljermel i en tredje vid skål.
  • Vend fiskestrimlene først i hvetemel med salt og pepper.
  • Vend dem deretter i egg- og melkeblandingen.
  • Vend dem til slutt i griljermelet.
  • Stek de panerte fiskestrimlene i flytende margarin i varm stekepanne til de er gyllenbrune, ca. 4 minutter på hver side.
  • Legg de stekte fiskepinnene over på tørkepapir som trekker fett.

Potetmos

  • Vask og skrell potet, skjær dem i store terninger og kok dem i usaltet vann.
  • Hell fra kokevannet og la potetene dampe fra seg.
  • Mos dem med en potetmoser eller gaffel og rør inn melk til konsistensen er som grøt.
  • Rør inn flytende margarin og varm opp potetmosen.
  • Smak til med salt og pepper.

Råkost

  • Vask og skrell gulrot, og riv på et råkostjern.
  • Press saften av sitron og bland med vann og sukker.
  • Hell dressingen over gulroten og vend den godt inn.
  • Vask og finhakk gressløk, og dryss over.

Server nystekte fiskepinner sammen med potetmos og råkost.

Tips: Du kan bruke andre fiskefileter enn torsk til å lage fiskepinner.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner:
600 g torskefilet, uten skinn og bein
4 ss hvetemel
1 ts salt
½ ts pepper
1 stk egg
2 ss melk
1 dl griljermel
3 ss margarin, flytende

Potetmos
5 stk potet
1 dl melk
1 ss margarin, flytende
salt og pepper

Råkost
4 stk gulrot
½ stk sitron
3 ss vann
1 ts sukker
4 ss gressløk