Grove lakseburgere
Foto: TRY Reklamebyrå

Grove lakseburgere

Lakseburger i pitabrød er noe du fint kan lage ute sammen med barna. Denne oppskriften er fri for egg, skalldyr og nøtter, og melkefri om du serverer uten tzatziki.

Framgangsmåte

  • Skjær laksen i tynne skiver som deretter deles i strimler og videre i små terninger.
  • Finhakk lakseterningene med en stor kokkekniv.
  • Bland laksen med salt og krydder, og rør godt.
  • Dypp en skje i kaldt vann og form burgere i hånden.
  • Stek burgerne i olje på en steketakke eller bålwok i 2 minutter på hver side.

Tzatziki

  • Vask agurk, del den i to på langs og skrap ut det meste av kjernene. Riv agurken grovt på et rivjern.
  • Rens og finhakk hvitløk.
  • Bland sammen agurk, hvitløk, matyoghurt og limesaft.
  • Smak til med salt og sukker.
  • Tilbehør
  • Vask, rens og del opp salaten.

Server lakseburgerne i pitabrød, sammen med salat og tzatziki.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner:
400 g laksefilet, uten skinn og bein
1 ts salt
½ ts sitronpepper
½ ts chilipulver
olje

Tzatziki
½ stk agurk
1 fedd hvitløk
1 dl matyoghurt
1 ts limesaft
¼ ts salt
¼ ts sukker

Tilbehør
pitabrød
salat