Fiskesuppe med tomater

Fiskesuppe med tomater

Lag en smakfull fiskesuppe med tomater neste gang du skal på tur med barna. Denne oppskriften kan tilberedes på bål, stormkjøkken eller gassbrenner.

Framgangsmåte

  • Skjær fisken i ca. 2 cm store terninger.
  • Vask, rens og finhakk løk og hvitløk.
  • Vask, rens og skjær purreløken i tynne ringer.
  • Varm oljen i en kjele. Surr løk og hvitløk til den er myk, og tilsett purreløk og tomatpuré.
  • Ha i vann, buljong og tomater. La det koke i 5 minutter.
  • Tilsett fisken. Kok opp og la det trekke i 3–5 minutter.
  • Tilsett reker, og smak til med urter, litt salt og pepper.

Server straks.

Ingredienser

Velg størrelse
  • x 10
  • x 30

For 10 barneporsjoner:
200 g torskefilet, uten skinn og bein
100 g laksefilet, uten skinn og bein
100 g reker, uten skall
½ stk løk
1 fedd hvitløk
¼ stk purre
2 ss olje
1 ss tomatpuré
1,5-2 l vann
1 terning kyllingbuljong
1 pakke hermetiske tomater
oregano
basilikum, frisk
salt og pepper

For 30 barneporsjoner:
1,5 kg torskefilet, uten skinn og bein
600 g laksefilet, uten skinn og bein
300 g reker, uten skall
3 stk løk
1 stk hvitløk
2 stk purre
1 dl olje
200 g tomatpuré
5-5,5 l vann
6 terninger kyllingbuljong
3 pakker hermetiske tomater
oregano
basilikum, frisk
salt og pepper