Fiskebollesuppe
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Fiskebollesuppe

Klassikeren fiskeboller i hvitsaus er en favoritt blant barn og unge, og kan lett lages til mange. Denne oppskriften er i tillegg tilsatt eple, gulrot og sukkererter.

Framgangsmåte

  • Rens og finhakk sjalottløk.
  • Surr løk i flytende margarin i en kasserolle. Tilsett karri og la surre i 2-3 minutter.
  • Dryss over hvetemel og bland godt. Spe med vann/fiskebollekraft, og rør til du har en jevn suppe uten klumper.
  • La suppen småkoke i noen minutter. Ønskes en helt jevn suppe, kan løken moses med stavmikser.
  • Vask og skrell gulrot og skjær i små terninger.
  • Vask og rens eple og skjær i små terninger.
  • Ha gulrotterninger i suppen og la koke i 2-3 minutter.
  • Ha i eplebiter og gi suppen et nytt oppkok.
  • Ha i matfløte og fiskeboller, og la trekke til suppen er varm.
  • Skjær sukkererter i tynne strimler, og dryss over suppen rett før servering.
  • Smak til med salt og karri.

Serveres straks.

Tips: Denne suppen kan du variere med å bruke fiskefilet.

Ingredienser

Velg størrelse
  • x 4
  • x 10
  • x 30

For 4 porsjoner:
300 g fiskeboller
1 stk sjalottløk
3 ss margarin, flytende
1 ts karri
2 ss hvetemel
5-6 dl vann/fiskebollekraft
2 stk gulrot
1 stk lite eple, grønt
1 dl matfløte
10 stk sukkererter
salt

For 10 barneporsjoner:
500 g fiskeboller
2 stk sjalottløk
4 ss margarin, flytende
1 ts karri
3 ss hvetemel
7,5 dl vann/fiskebollekraft
3 stk gulrot
1 stk eple, grønt
1,5 dl matfløte
15 stk sukkererter
salt

For 30 barneporsjoner:
500 g fiskeboller
2 stk sjalottløk
4 ss margarin, flytende
1 ts karri
3 ss hvetemel
7,5 dl vann/fiskebollekraft
3 stk gulrot
1 stk eple, grønt
1,5 dl matfløte
15 stk sukkererter
salt