Berg skoles fisk i ris
Foto: Simen G. Fangel

Berg skoles fisk i ris

Fisk i ris er en spennende oppskrift med laks, ris og masse deilige grønnsaker. Dette er Berg skoles bidrag til Kokkesprell 2017.

Sjømatfest på Berg skole

Elevene ved Berg skole i Halden vant den nasjonale oppskriftskonkurransen Kokkesprell 2017 med retten ''Berg skoles fisk i ris''.

Framgangsmåte

  • Kok risen etter anvisning på pakken, la den kjøle seg mens du ordner det andre.
  • Del laksen i små terninger, legg laksen i en bolle og dekk med plastfolie. Sett i kjøleskap.
  • Del brokkoli i små buketter og gulrøtter i små terninger.
  • Stek brokkoli og gulrøtter til de er myke i litt olje. Ha i erter og ris, stek dette litt.
  • Visp eggene lett sammen. Tilsett egg etter at risen er gyllen, og til slutt fisken. Hell over soyasaus og krydder.
  • Ta lokk på stekepanna, ikke rør så mye, lokket må ligge der i 5-10 min.

Bland lett sammen og server.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner:
500 g laksefilet
3 dl ris
½ stk brokkoli
3 stk gulrot
2 ss olje
2 dl erter, fryst
3 stk egg
0,5 dl soyasaus
½ ts pepper
1 ts hvitløkskrydder