Fiskegrateng
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Barnas fiskegrateng

Denne oppskriften på fiskegrateng med makaroni kan fort bli en suksess blant barna. Server gjerne med råkost og kokte poteter.

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180°C.
  • Kok makaroni etter anvisning på pakken.
  • Fjern skinn og bein fra torskefileten hvis nødvendig. Del fisken i terninger på ca. 3 cm.
  • Vask, rens og skjær vårløk i tynne ringer.
  • Varm opp flytende margarin i en kasserolle og rør inn hvetemel.
  • Spe med melk mens du rører hele tiden til sausen tykner. La sausen småkoke i noen minutter.
  • Avkjøl sausen litt. Skill egg og rør inn eggeplommer.
  • Smak til med salt og muskat.
  • Vend inn fiskebiter, kokt makaroni og vårløk.
  • Pisk eggehviter til stivt skum og vend forsiktig inn.
  • Ha blandingen over i en smurt ildfast form, glatt ut toppen og dryss over griljermel.
  • Stek gratengen midt i stekeovnen i 40-50 minutter.

Råkost

  • Vask, skrell og riv gulrot på et rivjern.
  • Vask og rens brokkoli. Skjær toppene av brokkolibukettene slik at du får mange små buketter. Bland brokkoli og revet gulrot.
  • Bland sitronsaft, vann, olivenolje og sukker. Hell dressingen over råkosten.

Server fiskegratengen med råkost og kokte poteter.

Tips: Her kan du gjerne bruke fryst torskefilet. Andre typer fisk kan også brukes.

Ingredienser

Velg størrelse
  • x 4
  • x 10

For 4 porsjoner:
600 g torskefilet
2 dl makaroni, fullkorn
2 stk vårløk
3 ss margarin, flytende
3 ss hvetemel
4 dl melk
2 stk egg
½ ts salt
¼ ts muskat, malt
1 dl griljermel

Råkost
2 stk gulrot
¼ stk brokkoli
3 ss sitronsaft
2 ss vann
1 ss olivenolje
½ ts sukker

Tilbehør
potet

For 10 barneporsjoner:
800 g torskefilet
3 dl makaroni, fullkorn
3 stk vårløk
5 ss margarin, flytende
5 ss hvetemel
6 dl melk
3 stk egg
½ ts salt
¼ ts muskat, malt
1 dl griljermel

Råkost
4 stk gulrot
¼ stk brokkoli
3 ss sitronsaft
2 ss vann
1 ss olivenolje
½ ts sukker

Tilbehør
potet