Asiatisk torskeform
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Asiatisk torskeform

Denne oppskriften kan fort bli en favoritt blant både store og små. Den kan lages som gryte eller stekes i form i stekeovnen.

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180°C.
  • Fjern skinn og bein fra torskefileten hvis nødvendig. Del fisken i serveringsstykker og dryss over salt. Legg fisken i en ildfast form.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Vask, rens og skjær purre og paprika i biter, og surr i olje til purren er myk.
  • Ha i matfløte, smuldre fiskebuljongterningen over, rør forsiktig og kok opp.
  • Rør inn kokosmelk og red curry paste og kok opp.
  • Hell saus og grønnsaker over fisken. Stekes i 8-10 minutter til fisken er ferdig.

Salat

  • Rens og vask isbergsalat og skjær i strimler.
  • Rens reddik og skjær i tynne skiver.
  • Vask og skjær eple i små biter.

Server torskeformen med ris og salat ved siden av.

Tips: Retten kan også tilberedes i en stekepanne med høye kanter. Legg da fiskestykkene i sausen, legg på lokk og la trekke i ca. 5 minutter til fisken er ferdig.

Ingredienser

Velg størrelse
  • x 4
  • x 10
  • x 30

For 4 porsjoner:
600 g torskefilet
½ ts salt
½ purre
1 stk paprika, rød
2 ss olje
1 dl matfløte
½ terning fiskebuljong
2 dl kokosmelk
2 ts red curry paste

Salat
½ stk isbergsalat
6 stk reddik
1 stk lite eple

Tilbehør
4 dl ris, fullkorn

For 10 barneporsjoner:
800 g torskefilet
½ ts salt
1 stk purre
1 stk paprika, rød
2 ss olje
1,5 dl matfløte
1 terning fiskebuljong
2 dl kokosmelk
2,5 ts curry paste, rød

Salat
½ stk isbergsalat
10 stk reddik
1 stk eple

Tilbehør
4 dl ris, fullkorn

For 30 barneporsjoner:
2,4 kg torskefilet
1,5 ts salt
3 stk purre
3 stk paprika, rød
1 dl olje
4,5 dl matfløte
3 terning fiskebuljong
6 dl kokosmelk
2,3 ss curry paste, rød


Salat
1 stk isbergsalat
30 stk reddik
3 stk eple


Tilbehør
12 dl ris, fullkorn