Skip to main content

Sweet chili wok med laks

Foto: Studio Dreyer-Hensley

En wok er lett å lage og smaker utrolig godt. I denne oppskriften er grønnsakene woket i en saus av lime, soyasaus og sweet chilisaus.

20 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

600 g laksefilet, uten skinn og bein
2 porsjoner nudler
1 stk paprika, rød
200 g sukkererter
1 ss olje
1 stk lime
2 ss soyasaus
6 ss sweet chilisaus
10 blader koriander, frisk

Framgangsmåte

  • Kok nudlene som beskrevet på pakken.
  • Skjær laksen i ca. 3 cm store biter.
  • Vask og rens paprika og sukkererter og skjær dem i biter.
  • Stek laksebitene i olje 1-2 minutter på hver side til de får en blekrosa farge.
  • Ta laksebitene ut av stekepannen og legg dem til side.
  • Stek grønnsakene raskt på høy temperatur.
  • Press saft av lime.
  • Tilsett limesaft, kokte nudler, soyasaus og sweet chilisaus sammen med grønnsakene.
  • Kok opp sausen.
  • Tilsett laksebitene og la dem bli varme i sausen.

Server woken med korianderblader over.

Allergener: Fisk, Soya, Gluten (hvete), *Nudler avh. av type: eggnudler inneholder gluten (hvete) og egg, en rekke middagsnudler inneholder soya og gluten (hvete), risnudler inneholder ikke allergener.